23948sdkhjf

Mener Statoils press på leverandørindustrien fører til sosial dumping

Generalsekretær Hege-Merethe Bengtsson i Det norske maskinistforbund mener at Statoils skvising av underleverandørene på norsk sokkel bidrar til å forsterke nedgangskonjunkturene og til at arbeidsplasser og kompetanse forsvinner.
Det norske maskinistforbund og hovedorganisasjonen Unio er bekymret for at de lave ratene og presset på rederiene skal vedvare og ytterligere bidra til sosial dumping.

- Olje- og energiminister Tord Liens vegring mot å gripe inn er oppsiktsvekkende. Han bør være klar over hvilke alvorlige konsekvenser Statoils politikk vil få for maritim næring på sikt, sier Unio-leder Ragnhild Lied i en melding.

- Statoils samfunnsansvar må veie tyngre enn ansvaret for å fylle aksjonærenes lommebøker, fortsetter Bengtsson og viser til Petroleumsloven som forutsetter av petroleumsressursene skal forvaltes på en måte som bidrar til sysselsetting i Norge. Dette må også gjelde flytende innretninger på norsk sokkel.

Lied og Bengtsson krever økt aktivitet på sokkelen til rater som er bærekraftige og som muliggjør norskbosatt arbeidskraft på skipene som opererer på norsk sokkel.

De har forståelse for Statoils behov for å gå gjennom og eventuelt senke kostnadene på sokkelen, men mener at selskapet har gått altfor langt i å overføre belastningen for kostnadskuttene til leverandørindustrien.

- Underleverandører i maritim sektor og offshorerederier som allerede har operert med små marginer, blir så presset at norske arbeidsplasser og norsk kompetanse står på spill nå og for fremtiden, påpeker Bengtsson.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094