23948sdkhjf

Palfinger Marine vil kjøpe TTS

Det østeriske selskapet ønsker å overta alle aksjene i TTS Group
Under forutsetning av et positivt resultat av due diligence og myndighetenes godkjennelse er det planlagte oppkjøpet ventet å bli sluttført i fjerde kvartal i år, og senest januar 2017. Det opplyser Palfinger og TTS i en pressemelding.

Tilbudet har allerede tilslutning av ca. 67 prosent av aksjonærene, blant dem TTS største aksjonærgruppe, Skeie-familien, som eier ca. 32 prosent av aksjene. Tilbudet trer i kraft under forutsetning av at det godkjennes av 90 prosent av aksjonærene.

Verdsatt til 600 millioner kroner
For hver aksje som omsettes på Oslo Børs vil Palfinger tilby et kontantbeløp på 5,60 norske kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv verdsetter dette den totale aksjekapitalen i TTS Group til rundt 600 millioner norske kroner.

- TTS har en klar ambisjon om vekst gjennom utvikling av et bredere utvalg produkter og produktpakker innen dekk- og lastehåndteringsutstyr til ulike fartøys-segmenter. Å slå seg sammen med Palfinger, og potensielt også Harding, vil gi store synergier og danne en solid plattform for planlagt vekst, sier Toril Eidesvik, CEO i TTS Group.

CEO i Palfinger Herbert Ortner sier:

- Sammen med oppkjøpet av Harding vil dette oppkjøpet plassere Palfinger Marine blant verdens tre ledende utstyrsleverandører til skip. I fremtiden ønsker vi å bli en “one-stop” leverandør som internasjonalt kan tilby alle maritime kunder konkurransedyktige produkter og service. Med en stab på ca. 3 000 ansatte i 22 land og med en omsetning på mer enn 600 millioner Euro, vil Palfinger Marine fra og med 2017 bidra med rundt en tredjedel av omsetningen til Palfinger Group, og med det bli Palfinger Groups andre, sterke bærebjelke.

TTS Group, med hovedkvarter i Bergen, ble etablert i 1966 og har vært notert på Oslo Børs siden 1995. Selskapet har en global virksomhet med fokus på design, utvikling og leveranse av utstyrsløsninger og tjenester til marine- og offshore olje og gass industri.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079