23948sdkhjf

ESA gir grønt lys til støtte

EFTAs overvåkingsorgan ESA har godkjent Enovas investeringer i Alcoa og Glencore Nikkelverk.
Godkjennelsen betyr at Alcoa kan få inntil 280 millioner kroner i støtte fra Enova til å prøve ut en avansert smelteteknologi for en mer bærekraftig produksjon av aluminium, mens Glencore Nikkelverk kan få inntil 380 millioner til å prøve ut en ny teknologi som skal gjøre produksjonen av kobber mer energieffektiv.

Disse prosjektene ville ikke ha blitt realisert uten offentlig støtte, konkluderer ESA.

– Vi er svært fornøyde med ESAs beslutninger. Norge har nå en mulighet til å bidra til at framtidens produksjon av både aluminium, kobber og sink blir mer energieffektiv og klimavennlig, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Overvåkingsorganet ESA har vurdert om støtten fra Enova er i tråd med statsstøttereglene i EØS-avtalen, gjennom blant annet å veie eventuell konkurransevridning opp mot prosjektenes potensialer for positive energi- og klimaeffekter.

– Utviklingen av grønn teknologi i EØS-området er viktig for å opprettholde vekst og for å møte de store miljø- og klimautfordringene. ESA ser positivt på at industrien vil prøve ut mer miljøvennlige produksjonsprosesser og har også tidligere godkjent støtte til slike prosjekter, sier ESA-president Sven Erik Svedman.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079