23948sdkhjf

Kongsberg Digital styrker posisjonen innen fornybar energi

Kongsberg Gruppen-selskapet Kongsberg Renewables Technology blir en del av Kongsberg Digital.
- Å samle enda mer av konsernets digitale kompetanse i Kongsberg Digital vil bidra til å styrke porteføljen og posisjonen vår ytterligere. Energi- og fornybarsegmentet er viktige områder for Kongsberg Digital hvor vi ser betydelige muligheter fremover, sier administrerende direktør i Kongsberg Digital Hege Skryseth.

Kongsberg Renewables Technology leverer avansert teknologi på tvers av fornybarsegmentet og står bak vindkraftsystemet «Kongsberg EmPower», et turbinuavhengig beslutningsstøttesystem basert på Kongsberg Gruppens erfaring med håndtering av kritiske informasjons- og beslutningsstøttesystemer.

Siden lanseringen av EmPower har selskapet signert avtaler med Arctic Wind for monitorering og beslutningsstøtte til vindparken på Havøygavelen på Måsøy i Finnmark, samt demoprosjekter for Statoils offshore-prosjekt «Hywind».

- Kongsberg Renewables Technology har utviklet unik beslutningsstøtteteknologi for monitorering og predikering av vindturbiner basert på analyse av de store datamengdene som turbiner og vindparker genererer. «EmPower» bidrar til å redusere kostnader og øke produksjonskapasiteten, noe som bidrar til å gjøre vindkraft som energikilde mer konkurransedyktig. Størrelsen og vekstanslagene for både vindkraft og fornybarsegmentet er betydelige og dette er et marked av interesse for Kongsberg Digital, sier Hege Skryseth.

Kongsberg Digital, Kongsberg Gruppens nyeste datterselskap består av om lag 500 software-eksperter med spesialompetanse på software og simulering innenfor olje & gass og maritime industrier. Med Kongsberg Renewables vil selskapet i tillegg tilby løsninger til energi- og utilitymarkedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156