23948sdkhjf

Konkurransetilsynet avslutter saken mot Jotun

Glede i Jotun etter konkurransetilsynets avgjørelse
- Vi er glade for at Konkurransetilsynet ikke har funnet grunnlag for å gå videre med saken der Jotun ble etterforsket for mulig brudd på konkurranseloven, og at tilsynet derfor avslutter saken, sier kommunikasjonsdirektør Sverre M. Knudsen i Jotun A/S i en pressemelding.

Konkurransetilsynet har siden februar 2014 undersøkt Jotuns dekorative virksomhet i Norge for mulig brudd på konkurranselovens § 11 om utnyttelse av dominerende stilling i markedet. I går kom bekreftelsen på at tilsynet avslutter saken mot Jotun.

- Vi har parallelt med undersøkelsen hatt en omfattende intern gjennomgang sammen med eksterne rådgivere, og har ikke avdekket forhold som etter Jotuns oppfatning tilsier brudd på konkurranseloven. At Konkurransetilsynet nå, etter grundige undersøkelser, konkluderer med det samme, er derfor i overensstemmelse med vår forventning, men ikke desto mindre svært gledelig, sier Knudsen.

Jotun er opptatt av å beskytte og fremme fri og sunn konkurranse, til det beste både for forbrukere og næringsliv. Som stor aktør i det norske malingsmarkedet har Jotun også et særskilt fokus på å unngå brudd på konkurranseloven, skriver Jotun i pressemeldingen.

- Vi tar tilsynets konklusjon som en bekreftelse på at Jotun er sitt ansvar bevisst og at vi opererer innenfor lovens rammer, sier Knudsen.

Jotun ser det som naturlig at det settes søkelys på hvordan markedet fungerer. Gjennom hele prosessen har det derfor vært viktig for Jotun å være åpne, samarbeide med myndighetene og bidra til å belyse saken, heter det i meldingen.

- Vi setter pris på at saken nå har fått en avslutning, og at vi fremover kan rette full oppmerksomhet mot å opprettholde og utvikle Jotuns posisjon som ledende leverandør av kvalitetsprodukter innen maling og pulverlakker, avslutter Knudsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062