23948sdkhjf

Millionkontrakt til Stavangerbedrift

PcP. Norge skal levere egenutviklet og egenprodusert kabelbanesystem til ERTMS-prosjektet for Nordlandsbanen til Teknobygg.
Systemene har tidligere ikke vært benyttet i Norge, men har vært en suksess for det danske svaret på Jernbaneverket, Banedanmark. Det opplyser PcP. Norge i en pressemelding.

I første omgang skal det leveres kabelbaner til blokkposter, planoverganger og stasjonsområder.

Kabelbanesystemet har utførelse i metall og monteres "svevende" på rørsadler. Dette reduserer behovet for inngrep i naturen, samt gir en betydelig redusert montasjetid. Erfaringer fra Danmark har vist at man kan oppnå en effektivitet som tilsier opptil 40 meter ferdig kabelbane i timen, mot mer tradisjonelle kabelbanesystem som ligger mellom 4 og 15 meter i timen.

- PcP. Norge AS uttrykker stor takknemlighet ovenfor Teknobygg AS som har våget å satse på et relativt ukjent produkt i Norsk jernbanesammenheng, skriver PcP. Norge og fortsetter:

- Tradisjonelt er både entreprenører og byggherre i jernbanen konservative i forhold til valg av løsninger. Her har vi møtt en entreprenør som våger å tenke utenfor boksen og på den måten søke etter nye løsninger og utførelser, som vi håper og tror kan vise seg kostnadsbesparende både på tid og penger for alle parter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14