23948sdkhjf

Kongsberg Defence Systems inngår polsk forretningssamarbeid

Kongsberg Defence Systems har inngått avtale med Polish Armaments Group om å utvikle et forretningssamarbeid på tvers av de to selskapene.
Med KONGSBERGs 7500 ansatte og Polish Armaments Groups (PGZs) 17500 ansatte er begge sentrale aktører i europeisk forsvarsindustri.

Kongsberg Defence Systems og PGZ har et langt og vellykket samarbeid i Polen med leveranse av det NSM-baserte (Naval Strike Missile) kystforsvarssystemet til den polske marinen. Med denne nye avtalen utvider de to selskapene samarbeidet for å utvikle nye muligheter på tvers av luftforsvar, marineprogrammer og romfartsaktiviteter med mål om å bygge et langsiktig samarbeid på det polske og det internasjonale markedet. Det opplyser Kongsberg-selskapet i en pressemelding.

Avtalen ble signert tirsdag og bevitnet av Kong Harald og president Andrzej Duda under den polske presidentens statsbesøk til Norge.

- På vegne av KONGSBERG er jeg stolt av å signere denne avtalen med PGZ. KONGSBERG har over tid utviklet seg gjennom internasjonale samarbeid og vi forstår PGZs vekstambisjoner gjennom internasjonale partnere. Vi ser interessante muligheter i å jobbe sammen og er klare for et langsiktig samarbeid med PGZ, sier Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence Systems.

- Intensjonsavtalen som nå er signert er bare starten på det som vil bli et langsiktig samarbeid mellom PGZ og KONGSBERG. Målene våre er ambisiøse. PGZ og KONGSBERG besluttet å samle industripotensialet for å styrke forsvarskapasitetene til begge nasjoner og også bidra til økonomisk utvikling for våre nasjoner, sier Arkadiusz Siwko, President av PGZ SA.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078