23948sdkhjf

Video: Goliat feltåpning

Goliatfeltet ble offisielt åpnet i går av olje- og energiminister Tord Lien
Goliat er det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet. Feltet tar i bruk ny og banebrytende teknologi, som også vil gagne andre deler av industrien. Det skriver Eni Norge i en melding.

- Dette er et stolt øyeblikk for alle i Eni Norge. Det er resultatet av mange års hardt arbeid. Vi går nå inn i en ny fase som operatør på norsk sokkel. Oppstarten av produksjonen fra Goliat er en viktig milepæl for Eni Norge, sier Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør i Eni Norge.

Goliatfeltet ligger 88 km nordvest for Hammerfest, og er verdens største og mest avanserte sirkulære FPSO (flytende produksjon, lagrings og losse-enhet). Plattformen er fullt ut vinterisert og er spesialdesignet for operasjoner i Barentshavet. Feltet er del-elektrifisert med kraft fra land gjennom en undersjøisk elektrisk kabel, som på tidspunktet for byggingen, var den lengste i sitt slag.

Plattformen har en produksjonskapasitet på 100.000 fat olje per dag og lagringskapasitet på 950.000 fat. Estimerte utvinnbare reserver er ca. 180 millioner fat olje. Feltets levetid er foreløpig estimert til 20 år, og en betydelig oppside allerede identifisert.

Goliat utbyggingen har ført til store ringvirkninger i Nord-Norge. Ny forskning viser at varer og tjenester for rundt 1,3 milliarder kroner er levert av regionale leverandører og at det er skapt ca. 460 arbeidsplasser.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094