23948sdkhjf

Det går så det suser for Jotun

Økt inntjening og gode resultater for malings-produsenten i Sandefjord
Jotunkonsernet omsatte for 10,75 milliarder kroner og fikk et driftsresultat på 1,63 milliarder kroner i løpet av årets første åtte måneder. Selskapet forventer fortsatt vekst, men i noe lavere tempo.

Omsetningen økte med 24 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor og skyldes i stor grad fordelaktige endringer i valutakursene. Justert for valuta, er den underliggende veksten 10 prosent. Veksten finner sted i alle Jotuns segmenter og regioner. De viktigste driverne er vedvarende vekst i salg av maling til nye skip i Nordøst-Asia, samt økt salgsvolum i Decorative-segmentet i Midtøsten og Sørøst-Asia.

- Vi forventer en fortsatt positiv salgsutvikling. Vår langsiktige satsing på organisk vekst og solid tilstedeværelse i vekstøkonomier gjør dette mulig, sier konsernsjef i Jotun, Morten Fon.

- Samtidig forventer vi at veksten vil avta noe i tiden fremover. Dette har blant annet sammenheng med nedgangen i olje- og gassektoren, og at veksten innen nybygg av skip ikke vil fortsette i samme takt, sier Fon.

Driftsresultatet økte til 1,63 milliarder kroner pr 31. august 2015. Store positive valutaeffekter, høyere salgsvolumer og aktiv kostnadskontroll påvirker lønnsomheten positivt for konsernet. I Skandinavia påvirkes derimot marginene negativt av endringene i valutakurser, da dette gir økte råvarepriser.

Stabil investeringstakt
Jotuns investeringer til nå i 2015 beløper seg til 594 millioner kroner, opp 46 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Investeringene utgjør seks prosent av omsetningen og er i tråd med selskapets strategiske ambisjoner. De største investeringene er knyttet til nye produksjonsanlegg i Brasil og Oman, samt nytt lager og kontorbygg i Indonesia.

- Vi vil opprettholde nivået på strategiske investeringer også i tiden fremover. Økt produksjonskapasitet i eksisterende og nye markeder, investeringer i systemer og ikke minst i ansatte, vil bidra til å håndtere og sikre en effektiv vekst, sier Fon.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109