23948sdkhjf

Larsnes Mekaniske verksted bygger to ny brønnbåter for Rostein

Byggene vil fylle verftets ordrebøker godt inn i 2017.
Nybyggene er på 3.500 m3 og er kontrahert av Rostein-rederiet, som i forveien har et tilsvarende nybygg i bestilling på Larsnes Mek. Verksted.

Kontraheringene kommer etter at Rostein AS har blitt tildelt kontrakter på hele fire brønnbåter med Marine Harvest Norway AS. To av båtene, Ro Master og Ro Fjord, går i dag i fast chart for Marine Harvest region Nord og Vest og disse båtene er nå tildelt nye kontrakter som erstatter dagens avtaler når disse utløper. I tillegg har partene blitt enig om at Rostein skal supplere region Nord og Vest med ytterligere to brønnbåter. Disse to båtene blir levert som nybygg til hver av regionene i 2017.

Rederiet skriver i en pressemelding at nybyggene er tuftet på designet som rederiet har utviklet i samarbeid med Skipskompetanse AS i Måløy og som allerede har vist svært gode resultater etter leveranse av M/S Ro Arctic i 2014. I tillegg til å ha utrustet M/S Ro Arctic i 2014 har for øvrig Larsnes Mek tidligere utrustet M/S Ro Fjord til rederiet.

Rostein påpeker hvilken enorm verdiskapning dette representerer for både Rostein AS som selskap, dets ansatte, verft og lokalt næringsliv.

Som hovedaksjonær i Larsnes Mek Verksted AS så representerer nybyggene en dobbeltverdi for konsernet da byggene vil fylle verftets ordrebøker godt inn i 2017. Rostein vil også ansette 20-30 personer forløpende i byggeprosessen for å betjene tilveksten i flåten.

Larsnes Mek Verksted AS er svært glad for å ha sikret seg kontrakt på leveranse av ytterligere to nybygg i tillegg til en brønnbåt for Rostein som ligger i ordreboken fra tidligere. Verftet har spesialisert seg på fiskefartøy og brønnbåter og er stolt over at denne satsningen nå bærer frukter og gir verftet en solid ordrebok å levere på de neste årene, heter det i meldingen fra Rostein.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078