23948sdkhjf

Rekordomsetning men svakere inntjening

Konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven-konsernet er ikke tilfreds med resultatet.
Kleven-konsernet leverte et driftsoverskudd på 76,0 millioner kroner i 2014, mot 172 millioner kroner i 2013. EBITDA ble 102 millioner kroner.

Omsetningen i 2014 ble på ny rekordstor, 5,0 milliarder kroner, mot 4,2 milliarder kroner i 2013 – som var rekord til da. Kleven har pr. i dag 16 fartøy i ordreboken, til en samlet kontraktsverdi på cirka 10 milliarder kroner, som er 33 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

- Et driftsoverskudd på 76 millioner kroner på en slik stor omsetning er vi ikke fornøyde med, sier konsernsjef Ståle Rasmussen.

- Vi har hatt stor vekst, og gjennomført rekordmange byggeprosjekt, men også hatt gjennomføringsproblemer knyttet til prototyper og tekniske utfordringer. Som en følge av dette har vi satt i gang arbeid med forbedringer på en rekke områder.

- Vi er inne i et omfattende investeringsprogram som det fortsatt er knyttet mye arbeid til. Dette har vært krevende samtidig med stor drift, men langtidseffekten av investeringene vil gi oss bedre forhold for framtiden, sier Rasmussen.

Konsernet leverte i løpet av 2014 åtte nybygg, alle til norske eiere, men har nå en stor spredning i ordreboken både geografisk og i forhold til type fartøy. Dette vil være en klar styrke for konsernet i det turbulente markedet man opplever for tiden.

Ved utgangen av 2014 hadde konsernet 768 ansatte, cirka det samme som i 2013.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126