23948sdkhjf

Neste Sverdrup-kontrakt får avgjørende betydning for Kværner

Kværner Stord går usikker fremtid i møte, hvis også den neste plattformkontrakten tapes.
Kværner Stord greide ikke å vinne den første plattformkontrakten på Johan Sverdrup, og selskapet, som har tapt svært mange kontrakter på plattformdekk de siste årene, er nå presset nesten i bunn.

- Hvis også nye kontrakter tapes, er det vanskelig å se at det er en fremtid for bygging av plattformdekk i regi av Kværner, sa Akers toppsjef Øyvind Eriksen på Akers investordag i London tirsdag til E24.no.

I løpet av et halvt år blir den neste fullkontrakt for bygging av plattformdekk til johan Sverdrup tildelt, og Kværner jobber hardt for å sikre seg kontrakten.

Krevende omstillinger
Men uansett utfallet av tildelingen går Kværner mot vanskeligere tider. Kværner Stord-sjefen Steinar Røgenes sier til Sysla.no at det kommer til å bli krevende omstillinger, omorganisering og flytting av mer av produksjonen til lavkostland. I dag jobber cirka 1700 personer på hjørnesteinsbedriften.

Hvis Kværner Stord ikke blir tildelt den neste plattform-kontrakten blir situasjonen i følge Kværner Stord-sjefen veldig krevende. Det skriver Sysla.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095