23948sdkhjf

Messe med fokus på fornybar energi

25. og 26. mars 2015 blir Telenor Arena møteplass for aktører i ledende industrimiljøer som har fokus på fornybar energi og teknologioverføring.
– Dette er en tradisjonell messe som vi har arrangert tolv ganger tidligere, men med nytt fokus får vi bokstavelig talt fornybar og rekordstor interesse. Samtidig har vi møtt spennende utfordringer når vi nå samler aktører fra forskjellige grupperinger på en møteplass, forteller TESS-sjefen Erik Jølberg.

Ifølge messearrangør Jølberg i TESS vil Industriens Motemesse i år ta et krafttak for å skape en møteplass som bygger bru mellom gamle og nye næringer. Arrangementet har tradisjonelt vært en industrimesse med vekt på produkter og løsninger til drift og vedlikehold for profesjonelle brukere. Nå er tiden inne for å etablere en møteplass på Østlandet for alle med interesser innenfor fornybar energi, melder TESS.

På messen deltar over hundre utstillere, foredragsholdere og ledende politikere som er opptatt av løsninger i verdikjeden på veien mot et større industrimiljø for fornybar energi. Samtidig presenterer messen løsninger for dagen i dag. Her er elbil et ikon for praktisk bruk av fornybar energi. På messa vil importører vise el-drevne kjøretøy; personbiler, varebiler og buss. Parallelt snakker flere foredragsholdere om bærekraftig transport og samferdsel.

Fyldig konferanseprogram
Konferansen åpnes av klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H). Hun følges av svært meningsbærende foredragsholdere som professor i strategi og industriell konkurranseevne Torger Reve, oljeanalytiker Jarand Rystad og direktør Sven Mollekleiv fra DnV-GL. På programmet står direktør Lene Mostue fra det statlige Energi21. Tekniske foredrag innen vann, vind, sol og bio anføres av Statkraft, NORWEA, Scatec og Viken Skog. Programmet inneholder også gründerpresentasjoner på rekke og rad, og ikke minst skal æresbevisningen «Årets Energistjerne» deles ut.

Et eget foredragsprogram fokuserer på hvordan utvikling og anvendelse av ny teknologi innen fornybar energi kan finansieres. En serie foredrag om bærekraftig transport og samferdsel anført av statsråd Vidar Helgesen, er også på plass i programmet.
Parallelt med hovedforedragene byr vertskapet TESS på faglige foredrag om smarte forsyningsløsninger som sparer kundene for penger og reduserer ressursbruken.

IM-2015 arrangeres av TESS as og har interesseorganisasjonen NORWEA (Norsk Vindkraftforening), Bærum Næringsråd og Norsk elbilforening som samarbeidspartnere.

TESS har arrangert Industriens Motemesse tolv ganger tidligere og har i tillegg arrangert Subsea Vally Conferece fire ganger.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.658