23948sdkhjf

Jotuns 2014-resultat: All time high

Jotunkonsernet fikk et driftsresultat på 1,3 milliarder i 2014. Selskapet opplevde vekst i alle segmenter og forventer ytterligere vekst i 2015.
Jotun hadde en solid avslutning på fjoråret og endte med en topplinjevekst på 9 prosent, delvis drevet av valuta endringer. Etter en noe forsiktig start forbedret salget seg utover året og Jotun hadde en sterk vekst på 17 prosent i årets siste fire måneder.

Inkludert full andel av felleskontrollerte virksomheter og tilknyttede selskaper oppnådde Jotun et salg på 17,5 milliarder mot 16 milliarder samme periode i fjor.

- 2014 ble et nytt godt Jotun-år. Vi leverer tidenes beste resultat og vokser videre i alle segmenter. Marginene har vært gode gjennom hele året, med god støtte i økt salg av premium produkter og stabile råvarepriser, sier Morten Fon, konsernsjef i Jotun.

Blant Jotuns segmenter har salgsutviklingen innen Decorative Paints vært god, spesielt i Sydøst Asia og Midtøsten. I tillegg ser vi en forbedring i Marine Coatings hvor økt nybyggaktivitet i Nordøst Asia har bidratt. Alle segmenter oppnådde to-sifret prosentvekst siste tertial.

Det har vært et spennende år, ikke minst med tanke på valutasvingningene. Dette har påvirket både driften og resultatet. Valutasituasjonen påvirker imidlertid verken investerings- eller innovasjonsprogrammene våre. Investeringsløpene for fremtidig vekst går som planlagt i blant annet Oman, Brasil, Indonesia, Myanmar. Filippinene og Malaysia, sier Fon.

Rustet for usikker fremtid
I tillegg til valutasituasjonen vil tiden fremover preges av vedvarende usikkerhet knyttet til oljepris, og investeringstakten i nybygg av skip og oljerelatert industri. Lav oljepris og svakere krone skaper usikkerhet. Jotun har god fart inn i 2015 og vi forventer fortsatt vekst.

- Jotun har lang erfaring med produksjon og salg over hele verden. Og vi har rett kunnskap og kompetanse ikke bare om, men i markedene vi opererer i. Denne nærheten til markedene og innsikten i dem gjelder også råvaremarkedene. Vi har et godt geografisk fotavtrykk og er rustet for fremtiden, sier Fon.

Høydepunkter i 2014:
• Jotun hadde et historisk godt driftsresultat (EBITA): 1,3 milliarder kroner
• Vekst i alle segmenter
• Jotuns omfattende investerings- og innovasjonsløp fortsetter


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093