23948sdkhjf

Kongsberg selger våpensystem til 1,3 milliarder kroner

Kongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakt med det Polske Forsvarsdepartementet for å levere et Naval Strike Missile Kystforsvarsystem.
Omfanget av leveransen er en skvadron-størrelse enhet tilsvarende kontrakten som ble vunnet med Polen i 2008.

- Denne kontrakten bekrefter NSM`s ledende posisjon, og vår rolle som en troverdig partner og leverandør til Polen. Polsk industri og KONGSBERG har gjennom et vellykket prosjekt levert NSM Kystforsvar skvadronen i tett samarbeide. Med denne kontrakten videreføres vår ambisjon om å involvere ytterligere Polsk industri og utvide samarbeidet innen flere teknologi områder, sier Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence Systems.

Kystforsvarsystemet bruker NSM sammen med et kommando- og kontroll senter lignende det anerkjente NASAMS luftvern systemet som er i bruk i fire NATO nasjoner, inkludert USA. Radaren, kommunikasjons systemet og kjøretøyer som frakter utskytningsramper er levert av Polsk industri.

NSM er et 5.generasjons presisjonsvåpen, utviklet av KONGSBERG i samarbeid med FFI og det Norske Sjøforsvaret, og er operativ i Marinen siden 2012 på de nye Fridtjof Nansen klasse fregatter og Skjold klasse korvetter. NSM ble også nylig testet av US Navy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078