23948sdkhjf

Petrokjemigiganten SCG Chemicals fra Thailand går inn som investor i Norner

Det asiatiske kjemikonsernet SCG Chemicals CO har kjøpt av 51% av aksjene i Norner Holding AS.
De resterende aksjene vil bli overtatt i løpet av september 2015, skriver Norner i en pressemelding.

SCG Chemicals er en del av Siam Cement Group (SCG) og er et av Sør Øst Asias ledende selskap. SCG har eierinteresser i mer enn 200 selskap med rundt 50 000 ansatte som inkluderer over 50 selskaper bare i sin kjemi-divisjon.

SCG Chemicals ønsker, gjennom denne strategiske investeringen, å styrke Norner videre som en global uavhengig innovasjonspartner for hele plast-verdikjeden. Norner bidrar i dag med innovasjon, rådgiving og testing til en bred portefølje av bedrifter med behov for plast-ekspertise. Klientene er hovedsakelig innen bransjene olje & gas, emballasje og konsumentprodukter og petrokjemisk industri.

SCG Chemicals har sterk fokus på å styrke, videreutvikle og investere i forsknings-kompetanse for å forbedre sin portefølje av produkter med høye marginer.

- Norner er et markedsledende institutt for polymer og plastmaterialer og vil være en viktig bidragsyter for SCG Chemicals på flere områder innen produktinnovasjon, sier Cholanat Yanaranop, President i SCG Chemicals.

Norner har oppnådd et meget godt renommé som en uavhengig leverandør med høy kvalitet, integritet og service og kommer til å fortsette å utføre tjenester til alle sine kunder på en konfidensiell og uavhengig basis.

- Vi er svært stolte av å få SCG Chemicals som strategisk investor og er trygge på at deres strategiske visjoner og finansielle styrke vil gi Norner et solid fundament og katalysere videre vekst internasjonalt, sier Tine Rørvik, CEO Norner.

CEO i Maturo Kapital AS, Leif Svarstad, som leder fondet Energi og Miljøkapital, har gjennom de siste 7 årene vært styreformann i Norner. Han er svært fornøyd med den fremforhandlede avtalen som totalt vil beløpe seg til rundt 69 millioner kroner.

- Energi og Miljøkapital er veldig fornøyd med SCG som nye eiere som vil styrke videre vekst for Norner Gruppen. Dette er en meget god eier for de ansatte og samtidig en meget god avkastning for aksjonærene, sier Svarstad.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063