23948sdkhjf

Halsnøy Dokk ombygger ferge til oppladbar hybridferge

Norled fergen «MF Folgefonn» er for tiden inne hos Halsnøy Dokk for ombygging til «plug-in hybrid ferge».
Fergen som normalt trafikkerer sambandet Jektavika – Hodnaneset får innmontert 2 batteripakker som skal supplere det eksisterende dieselelektriske fremdriftssystemet som består av 4 dieselgeneratorer og 2 elektro motorer.

Ifølge en melding fra Halsnøy Dokk vil batteriene fungere som «generator» nummer 5 og 6 og levere strøm til elektromotorene som driver propellene. I tillegg til at batteriene lades med overskudds strøm fra dieselgeneratorene vil det også være ladestasjon på Jektavika som fergen automatisk kobler seg på ved landligge.

- Dette er et veldig spennende og fremtidsrettet prosjekt og vi håper og tror at det vil komme mange flere slike prosjekter i tiden fremover, skriver Halsnøy Dokk.

Prosjektet er kommet i stand som et utviklingsprosjekt under paraplyen til Maritime CleanTech West som er en uavhengig organisasjon som arbeider med arena- og nettverksbygging for å skape framtidsretta, innovative og konkurransedyktige løsninger innenfor maritim sektor og bidra til å øke konkurransekraften til den petromaritime klyngen i regionen Bergen /Sunnhordland/Haugesund. Deltakerne i prosjektet er Wärtsilä, Norled, Fjellstrand/Halsnøy Dokk og Apply.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109