23948sdkhjf

Goliat styrker strømnettet i Finnmark

Elektrifisering av Goliat-plattformen i Barentshavet gir betydelige reduksjoner i CO2-utslippene.
Også på land er bidragene store: Nyoppførte Hyggevatn transformatorstasjon styrker og stabiliserer strømnettet i Finnmark, skriver Eni Norge i en pressemelding.

Eni Norge og Hammerfest Energi er nå i gang med prøvedrift av Hyggevatn transformatorstasjon i Hammerfest, som skal forsyne Goliat og annen lokal industri med strøm. Resultatene så langt er meget gode.

Reduserer CO2-utslippene
Fra transformatorstasjonen er det lagt en jordkabel i bakken ned til Årresjåbukta i Hammerfest. Herfra skal det i sommer skjøtes på en 105 kilometer lang sjøkabel, verdens lengste i sitt slag, som skal kobles på Goliat-plattformen.

Bakgrunnen for å bruke kraft fra land til drift av Goliat, var Eni Norges mål om å holde CO2-utslippene fra virksomheten så lav som mulig.

– Med denne løsningen reduseres CO2-utslippene med opptil 50 prosent. Dette tilsvarer det årlige utslippet fra flere enn 50 000 biler, sier leder av elektrifiseringsprosjektet i Eni Norge, Eivind Espe.

Styrker strømnettet i Finnmark
Også innbyggerne i Finnmark vil nyte godt av elektrifiseringen offshore. Strømnettet i regionen er både betydelig styrket og mer stabilt etter at Hyggevatn transformatorstasjon kom i prøvedrift, i følge Hammerfest Energi og Statnetts regionalsentral i Alta. Det betyr at sannsynligheten for strømbrudd som følge av overbelastning eller store spenningssvingninger i strømnettet er kraftig redusert.

Ifølge Energiutredningen fra 2012 ligger de største utfordringene i forsyningssikkerheten blant annet i Finnmark. Det moderne anlegget på Hyggevatn vil styrke og stabilisere strømnettet i Hammerfest-regionen betydelig.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063