23948sdkhjf

En fjerdedel av arbeidsstokken er lærlinger

Den mekaniske produksjonsbedriften Intermec satser på ungdommer og lærlinger.
I disse dager har Intermec på Kleppestø, som blant annet produserer et bredt utvalg av hydraulikkomponenter og deler til subsea-/offshoreindustrien, hele seks lærlinger som skal ta fagbrev i CNC-maskinarbeiderfaget.

Intermec har utdannet CNC-operatører hvert år siden 1992. Nærmere 30 CNC-operatører er blitt utdannet gjennom årene. Bedriften tar årlig inn 1-2 TAF elever og 2-4 lærlinger.

- Nettopp nå er 11 ut av 40 ansatte ved bedriften lærlinger, forteller HMS-leder og administrasjonskoordinator Monica Hanøy, som ser frem til at ytterligere seks lærlinger blir ferdigutdannet i disse ukene.

- Industrien får altså tilført 6 flinke CNC operatører med fagbrev. For oss som bedrift er dette et høyt antall med tanke på at vi er cirka 40 ansatte, sier Monica Hanøy.

Grunnen til at Intermec satser så mye på lærlinger er at det er vanskelig å få fagfolk, samt at bedriften ser på det som et samfunnsansvar å tilby ungdommer lærlingeplass.

Tett oppfølgning på lærlingene
Monica Hanøy har det administrative ansvaret for oppfølgning av lærlingene. I samarbeid med produksjonsleder Kristian Andreassen, gjennomfører hun årlig to samtaler med hver lærling, der man diskuterer halvåret som er gått og planlegger nye mål for neste halvår.

- Lærlingen får komme med sine innspill, og produksjonsleder gir tilbakemeldinger på hvordan de ligger an i forhold til læreplanen. I tillegg har vi en opplæringsveileder - Kjell Nordeide - som hovedsakelig har ansvar for etterbehandlingen og opplæring der, forteller Monica Hanøy.

Etterbehandling er et naturlig sted å begynne for lærlingene, for på den måten å gjøre seg kjent med produktene. Som regel veksler lærlingene på å være en del på etterbehandlingen og å skygge fagfolk den første perioden. Lærlingen får egen fadder som følger de i oppstarten. Opplæringsveileder har i tillegg teorikurs i forhold til skjærehastighet.

- Vi har en egen programmeringsbenk som lærlingene får øve seg på, og vi har en egen opplæringscelle med en fres og en dreiebenk. Lærlingene som jobber hos Intermec deltar på sikt i produksjonen, og får være med på alle prosesser, sier Monica Hanøy.

- Vi vektlegger også det sosiale, og inviterer alltid med oss lærlingene. Dette setter lærlingene pris på, og gjør at vi har et godt arbeidsmiljø, fortsetter Hanøy.

Intermec satser mye på samarbeid med skoler, og åpner alltid bedriften for fagdager, jobbskygging, arbeidsuker og er dessuten med i et prosjekt som heter Lektor2. I tillegg har Intermec inne ungdommer fra VG2 som jobber i bedrift en dag i uken.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078