23948sdkhjf

Blir toppsertifisert innen vibrasjonsanalyse

Service-ingeniør hos Karsten Moholt oppnår ISO 4-sertifisering for vibrasjonsanalyse.
En service ingeniør hos Karsten Moholt oppnådde denne uken ISO kategori 4-sertifisering for vibrasjonsanalyse. Sertifiseringen, som har en strykprosent på over 80 prosent, er den høyeste sertifiseringen man kan inneha innen tilstandskontroll av maskiner og krever minst fem års erfaring som vibrasjonsanalytiker, melder selskapet.

- Jeg mener at Karsten Moholt er det første selskapet i Norge som har personell med kategori 4-sertifisering, sier CM-direktør i Karsten Moholt, Tommy Glesnes.

Kun tre akkrediterte institutter i verden
Sertifiseringen gir en dyp forståelse av maskindynamikk og kvalifiserer til å lede tilstandskontrollteam. Den ble gjennomført hos Mobius Institute i Tyskland, med blant annet Bob Eisenmann, tidligere VP i Bently Nevada, som kursholder. I henhold til ISO 18436-2-standarden, omfatter sertifiseringen minst 64 timer trening. Globalt finnes det kun tre akkrediterte institutter som tilbyr sertifisering innen vibrasjonsanalyse, Mobius Institute, Vibration Institute of America og British Institute of Non-Destructive testing.

Med sertifiseringen styrker Karsten Moholt ytterligere sin kompetanse innen tilstandsbasert vedlikehold, som de siste årene har blitt et av selskapets viktigste tjenesteområder. Gjennom avansert vibrasjonsmåling, høyspenttesting eller termofotografering, overvåker selskapet utstyr og kan forutsi når det er behov for vedlikehold.

- Tilstandskontroll vil være et satsningsområde for Karsten Moholt fremover. Vi merker etterspørsel etter dette i markedet, spesielt i olje- og gass sektoren, hvor kostnadskutt er et høyaktuelt tema, sier Glesnes.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094