23948sdkhjf

Ruukki leverer stålet til utvidelsen av Oslo Lufthavn

Ruukkis stål-levering inkluderer stål-bæresystem til den nye Pir nord, inkludert projektering og brannbeskyttelse av stålet.
Ruukki startet montasje på flyplassen i januar 2014, et arbeid som vil pågå til slutten av 2014. Utvidelsen av flyplassterminalen vil være klar til åpning torsdag 27. april 2017. Terminalen har et etasjeareal på ca. 29 000 m2. Når utvidelsen er klar vil Oslo Lufthavn ha en beregnet kapasitet på 28 millioner passasjerer i året.

Målt i antall passasjerer er Oslo Lufthavn den nest største flyplassen i de nordiske landene.

- Ruukki har lang erfaring med totalleveringer av stål-bæresystem for flyplassterminaler, og dette var et viktig argument for at vi valgte dem som vår partner. Dessuten har Ruukki et godt omdømme som en pålitelig leverandør. Deres produkter er av topp kvalitet og evnen til å planlegge var også avgjørende faktorer for at vi valgte Ruukki som vår partner, forklarer Terje Bjørgen, Project Development Manager hos Spenncon.

- Ruukki har lignende erfaring fra tidligere flyplassprosjekter i blant annet Finland, Sverige, Norge og Storbritannia. Flyplassprosjekter er også svært krevende med hensyn til tidspress og av sikkerhetshensyn. Oslo Lufthavn har en beregnet dimensjonert kapasitet på 65 flybevegelser per time og vil fortsette driften som normalt under utvidelsesarbeidet, sier Risto Hetemäki, Project Manager hos Ruukki Building Systems.

- Prefabrikasjon sikrer en jevn flyt under montasjeprosessen på flyplassen. I tillegg sørger prefabrikerte produkter for at flyplassdriften i nærheten av arbeidsplassen går som normalt. Ved slike bygningsutvidelser er det viktig å redusere antall avbrytelser slik at den allerede eksisterende driften på stedet kan fortsette som normalt, legger Hetemäki til.

Ruukki leverer totalt 1 900 tonn stål til prosjektet på Oslo Lufthavn. Bærebjelkene til stål-bæresystem ble laget på Ruukkis anlegg i Ylivieska i Finland og Oborniki i Polen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063