23948sdkhjf

Goliat-plattformen blir minst et halvt år forsinket.

Avreise fra Hyundai-verftet i Sør-Korea endres fra juni i år til tidlig i 2015
Goliat FPSO skal etter revidert plan forlate Hyundai-verftet i Sør-Korea tidlig i 2015. Denne beslutningen ble fattet på et lisensmøte fredag 16. mai, skriver operatøren Eni Norge i en pressemelding.

- Goliat-lisensen har besluttet å benytte et senere transporttidspunkt for Goliat FPSO. Plattformen skal ferdigstilles helt på Hyundai-verftet, for raskt å kunne nå full produksjon. Lisensen mener at kriteriene for avreise fra Sør-Korea i slutten av juni, med klargjøring på Goliatfeltet i fjerde kvartal 2014, ikke kunne innfris.

- Av denne grunn er det besluttet å benytte seg av det andre alternative transporttidspunket for plattformen, en plan som allerede er kontraktsfestet med transportfartøyet Dockwise Vanguard. Det gir også mer tid til å fullføre, klargjøre og teste FPSO-en ved Hyundai-verftet i Sør-Korea. Mål om produksjonsstart er satt til midten av 2015, heter det videre i meldingen.

14 milliarder dyrere enn antatt
Nytt kostnadsanslag er på rundt 45 milliarder kroner, skriver Eni Norge.

Ifølge nettstedet offshore.no's beregninger er dette en kostnadsøkning på14 milliarder kroner i forhold til hva som ble anslått i utbyggingsplanen i 2009 og 6,5 milliarder høyere enn ved forrige oppdatering.

Eni Norge mener at dette er en økning i tråd med trender i industrien og skriver at lisensen er tilfreds med kvaliteten på byggearbeidet og samarbeidet med Hyundai.

- Goliat blir det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet. Prosjektet representerer en rekke tekniske nyvinninger for sikker og robust drift, og plattformen er spesielt tilpasset arktiske forhold. Arbeidet på FPSOen er i sluttfasen: Skroget er ferdigstilt, plattformdekket nærmer seg sluttføring og uttesting pågår. Endelig uttesting, inkludert sjøprøver, forventes ferdig i god tid før avreise fra verftet.

Arbeidet med andre deler av prosjektet, som boring av produksjonsbrønner og installasjonsarbeid, på feltet fortsetter i henhold til plan.

Sentrale kontraktselementer som understøtter den nye tidsplanen er på plass, melder Eni Norge.

Eni Norge er operatør for Goliatfeltet og har en eierandel på 65 prosent. Statoil er partner og eier 35 prosent. Goliat skal etter planen produsere 170 millioner fat olje over en periode på 15 år. Eni Norge er del av Eni, et italiensk integrert energiselskap med aktivitet i mer enn 80 land.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094