23948sdkhjf

LKAB signerer avtale med Skanska i Narvik

Skanska skal bygge en ny siktestasjon, flere omlastingspunkt, og en prøvetakerstasjon for prøvetaking av produkter på gruveselskapets anlegg i Narvik.
Det nye anlegget er et ledd i LKAB’s satsning på Narvik som utskipingshavn for jernmalm fra gruvene i Kiruna. Anlegget i Narvik har i dag bare én skipslaster og er derfor sårbar for driftsstans og vedlikehold. Utbyggingen vil gjøre anlegget mer driftssikkert. Det skal bygges nye transportbånd, ny siktestasjon og et nytt veie-anlegg for malmen. Dette skal knyttes sammen med det eksisterende anlegget og vil bringe malmen ned til den nye kaien som LKAB er i gang med å bygge.

– Vi er i gang med en storstilt investering i fremtiden. Denne kontrakten, som vi kaller for pakke 2B, er den andre av flere større utbyggingsprosjekter ved anlegget vårt i Narvik. Når dette anlegget er på plass har vi en lastekapasitet på 9000 tonn i timen. Det er en stor og kompleks jobb og jeg er veldig fornøyd kontrakten vi nå har landet med Skanska, forteller Bjørnar Bendiksen i LKAB.

Avtalen er resultat av en konkurranse og påfølgende forhandlinger som har pågått i et års tid. Totalverdien for utbyggingen, som omtales som pakke 2b, representerer en kostnad i størrelsesorden over 500 millioner kroner.

Prosjektering og forberedende arbeider starter umiddelbart. Anlegget skal ferdigstilles innen 1. desember 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125