23948sdkhjf

Bergen Group Hanøytangen kjøper Scanmet AS

Forbereder seg på økt satsing på offshore demolering på Hanøytangen
Bergen Group Hanøytangen er nå i prosess med å inngå en avtale med eierne bak bedriften Scanmet AS om kjøp av selskapet. Partene er enige om å holde kjøpesummen konfidensiell, skriver Bergen Group i en børsmelding.

Scanmet er blant de eldste og mest erfarne selskapene i Norge som utfører demolering (decommisioning) av oljeinstallasjoner i Nordsjøen. Selskapet er i dag lokalisert på Stord i Sunnhordaland, men i forbindelse med oppkjøpet planlegges virksomheten flyttet til industriområdet på Hanøytangen i løpet av 2014.

Transaksjonen forventes gjennomført medio 2014, og er betinget av relevante godkjenninger fra myndighetene.

Konsernsjef Asle Solheim i Bergen Group vurderer kjøpet av Scanmet som en strategisk viktig investering i prosessen med å legge til rette for en
ytterligere aktivitetsøkning på Hanøytangen.

-Dette industriområdet har et unikt utgangspunkt for en lønnsom vekst innenfor flere områder. Bergen Group arbeider derfor målrettet med å supplere dagens rigg-aktivitet med andre aktivitetsområder knyttet til maritim service, subsea & offshore service og demoleringprosjekter, opplyser Solheim.

-Når det gjelder demoleringsprosjekter vil vi ha hovedfokus på offshore-
konstruksjoner. Dette er et område der Scanmet AS allerede har opparbeidet seg kunnskap gjennom flere år. Samtidig har vi allerede godt etablerte fasiliteter på Hanøytangen som kan benyttes til krevende demoleringsoppdrag, blant annet Nord-Europas største tørrdokk, påpeker Solheim.

Videreutvikling av Hanøytangen
Konsernsjefen i Bergen Group ser også kjøpet av Scanmet AS som et viktig bidrag til å videreutvikle hele industriområdet på Hanøytangen.

- Norscrap AS er allerede godt etablert på området, og de har over flere år bygd opp en omfattende kapasitet på å behandle og gjenvinne alle typer stål og metaller. I tillegg har vi inngått et samarbeid med avfallshåndteringsselskapet SAR AS og løfte-entreprenøren Kranringen AS som begge er solide tjenesteleverandører til fremtidige demoleringsoppdrag, påpeker Asle Solheim.

I forbindelse med kjøpet av Scanmet vurderer Bergen Group en styrking av
ingeniør-ressursene i selskapet.

- Demolering av offshore konstruksjoner er teknisk krevende prosjekter. Vi
forventer det vil være et økende behov for å styrke Hanøytangen med ytterligere kapasitet og kompetanse på engineering og maritime operasjoner i årene som kommer. Det bidrar også til styrke vår markedsposisjon innenfor annen offshore- og maritimrelatert aktivitet på Hanøytangen, tror Solheim.

Scanmet har i dag rundt 10 årsverk knyttet til driften på Stord. Selskapet
omsatte i 2013 for ca NOK 75 millioner kroner.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078