23948sdkhjf

Sydvaranger Gruve vil doble produksjonen av jernmalm

Produksjons-utvidelsen beløper seg til om lag to milliarder kroner.
I 2007 ble Sydvaranger Gruve etablert for å rehabilitere gruvedriften. I dag nærmer gruveselskapet i Finnmark seg normalisert drift og utnyttelse av eksisterende kapasitet.

Det norske gruveselskap er et heleid datterselskap av Northern Iron. Det eksporterer to millioner tonn jernmalmkonsentrat i året og har 520 ansatte.

I et intervju med Industriavisen forteller utviklingsdirektør Harald Martinsen at tiden snart er moden for å videreutvikle selskapet for å bli bærekraftige og konkurransedyktige.

- (…) Planprogrammet er vedtatt av Sør-Varanger kommunestyre for en dobling av produksjonen, og vi jobber nå med konsekvensutredning. Denne vil avstedkomme to søknader, en til kommunen og en til Miljødirektoratet, for henholdsvis områderegulering og evt. endringer for utslippstillatelse. Det er store investeringer vi er villig til å gjøre om rammebetingelsene blir tilfredsstillende. Produksjons-utvidelsen beløper seg til om lag to milliarder kroner. Vi vurderer satsningen fortløpende, og hva vi gjør vil også være avhengig av hvordan markedet utvikler seg, sier utviklingsdirektør Harald Martinsen i Sydvaranger Gruve til Industriavisen.

Sydvaranger Gruve selger rundt 2/3 av produksjonen til europeiske stålverk og 1/3 til kinesiske.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078