23948sdkhjf

Overskudd av metallarbeidere på Sørlandet

Bare noen få av de 154 oppsagte ved Global Castings Kristiansand har funnet seg nytt jobb. Nylig var det 225 søkere til tre stillinger ved Glencore Nikkelverk
Til mai er det slutt. Da blir jernstøperiet Global Castings i Kristiansand nedlagt. Men selv om det er en del liknende bedriften innen tungindustrien i sørlandsområdet er det få nye jobber som tilbys akkurat nå, skriver Fedrelandsvennen.

- Folk begynner gradvis å forlate bedriften, men de fleste er her fortsatt. Bare noen få har funnet seg annen jobb. Det er ikke lett i disse dager, sier fagforeningsleder Tor Ivar Ruud ved Global Castings Kristiansand.

Hos AS Nymo i Grimstad er manglende oppdrag for verksteddelen av den offshorerettede, mekaniske bedriften grunnen til at rundt 60 ansatte har vært permitterte siden i fjor høst.

Tre stillinger – 225 søkere
Hos Glencore Nikkelverk merker man at en del av den sørlandske industrien går i motbakke. Da nikkelverket nylig utlyste tre ledige operatørstillinger ved verket var det 225 søkere til de tre stillingene, ifølge avisen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156