23948sdkhjf

Lönne Scandinavia får ny eier

Leverandøren av mekaniske og elektromekaniske komponenter i Norden selger 100 % av aksjene til Brammer Plc.
Brammer Group Plc er Europas ledende leverandør av industrielt vedlikehold, reparasjon og overhaling (”MRO”) og har et pan-europeisk distribusjonsnettverk med et bredt produktsorti-ment og en sterk leverandør-portefølje med en sterk tilhørende kompetanse.

- Dette er en spennende mulighet for Lönne til å forsterke vår posisjon som en uavhengig aktør i det nordiske markedet for tekniske komponenter. Lönnes suksess skyldes at vi har prioritert å bygge kompetanse rundt våre produkter, løsninger og vår service. Jeg tror bestemt at vi, som en del av Brammer Group, vil være i stand til ytterligere å forsterke dette, samt at vi vil kunne tilby våre kunder en vesentlig utvidet produktportefølje, sier Ole Jacob Myre, CEO i Lönne Scandinavia AS.

Idag er Lönne en komplett leverandør av kvalitetsprodukter i de Nordiske land. Selskapet tilbyr en bred portefølje av elektriske motorer, frekvensstyringer, gir og transmisjonsprodukter til mange ulike industrier. Totalt leverer Lönne mer enn 20.000 artikler fra ledende globale produsenter som Siemens, Gates, Tsubaki, Yaskawa, FAG, INA og IPL.

- Lönne Scandinavia AS er en veldrevet virksomhet med et kjent varemerke og en sterk organisasjon i Norden. Brammer er allerede godt representert i Europa, og vil gjennom dette oppkjøpet etablere en solid forankring i det viktige vekstområde som Skandinavia er. Vi fokuserer sterkt på å skape verdier for våre kunder gjennom et allerede velutviklet konsept. Vi føler oss derfor sikre på at det profesjonelle og erfarne teamet som jobber i Lønne i dag, vil være i stand til å tilføre merverdi til både eksisterende og potensielle kunder, sier Ian Fraser, CEO i Brammer Group PLC.


CEO i Lönne, Ole Jacob Myre, vil fortsette i rollen som CEO for Lönne Scandinavia, med CEO i Brammer Plc, Ian Fraser i rollen som styreleder, mens Terje Lönne fortsetter som styremedlem.

Lönne Scandinavia ble etablert i 1949 som Lönne Maskinforretning. I 1968 tok Terje Lönne over virksomheten, og selskapet har siden da vist en sterk og solid vekst. I desember 2011 kjøpte Credo Partners AS 50 % av selskapet, og har bidratt til videre vekst og strategiske oppkjøp. Lönne er i dag en viktig aktør i det skandinaviske MRO markedet med en omsetning på 495,2 millioner kroner i 2013.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079