23948sdkhjf

Kjempebra samarbeid mellom skole og næringsliv

Erna Solberg er imponert over hvordan næringslivet i Kongsberg motiverer barn og unge til å bli interessert i realfag og ingeniørutdannelse.
I nyttårstalen sa statsminister Erna Solberg at kunnskap er den nye oljen. Tirsdag var hun på besøk i teknologibyen Kongsberg for å se hvordan teknologibedriftene holder foredrag på skolene i byen for å motivere barn og unge til å bli interessert i realfag.

Erna Solberg var svært fornøyd med det hun fikk se og høre på Kongsberg, skriver NRK.

– Det er kjempebra. For det første er det veldig viktig at barn og unge lærer noe om næringslivet. Jeg pleier å si, at da jeg gikk på ungdomsskolen, hadde vi to bedriftsbesøk, eller to besøk inn på skolen. Det ene var fra universitetet, det andre var fra det som nå heter NAV. Utover det så hadde vi hverken noe med entreprenørskap eller bedrifter eller noe annet å gjøre. Det er veldig viktig at dagens unge lærer om hvordan vårt arbeidsliv er, og blir stimulert til å få kunnskap, sa statsministeren.

I følge konsernsjef Walter Quam i Kongsberg Gruppen er samarbeidet mellom skolene og industrien godt, fordi det har pågått i mange år.

– Jeg tror noe av det som er hovedutfordringen i skoleverket i dag, det er at studentene, enten det er i barneskolen eller ved NTNU, at de sliter de første årene med å forstå hva all pugginga skal være godt for. De lurer på hva de egentlig skal bruke dette til. Vi i industrien kan bidra med å vise dem hva de kan bruke kunnskapen til, sa Quam til NRK.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11