23948sdkhjf

Raunes Fiskefarm stevner ConocoPhillips

Raunes Fiskefarm fremmer erstatningskrav på 70 millioner mot oljeselskapet som på sin side hevder at saken om forurensning av fiskeoppdrettsanlegget i Vatsfjorden er foreldet.
Foreldelsesfrist-saken, som Stavanger Tingrett skal ta stilling til fra 20.-24. januar, dreier seg om opphuggingen av moduler fra Ekofisk i Vatsfjorden i 2009 tett på Raunes Fiskefarm, skriver Haugesund Avis.

Forurensingen som dette medførte var i følge Raunes Fiskefarm grunnen til at det etter hvert ble umulig å drive fiskeoppdrett der.

– Vi er ikke enige i at dette er foreldet og føler oss trygge på at vi har en veldig god sak. Det er derfor vi går til retten mot ConocoPhillips, sier styreleder i Raunes Fiskefarm, Karl Johan Lier til Haugesund Avis.

Raunes Fiskefarm har tidligere vært igjennom to rettstvister med AF Decom Offshore. I første omgang ble AF Decom Offshore i Haugaland Tingrett dømt til å betale en erstatning på 40 millioner kroner, men i Gulating Lagmannsrett så dommerne annerledes på saken, og AF Decom Offshore ble her bare idømt å betale en mindre erstatning til Raunes Fiskefarm.

Saken ble siden avvist av høyesterett og derfor forsøker Raunes Fiskefarm nå å få erstatning fra eieren av Ekofisk-modulene.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094