23948sdkhjf

Narvik Composite vinner kontrakt med LKAB's nye skipslaster

En milepæl for Narvik Composite - LKAB satser på lokalt produserte komposittruller når de bygger ny skipsutlaster og ny kai i Narvik
- En milepæl for oss i Narvik Composite AS, sier gründer Jarle Vestnes.

De nye rullene erstatter konvensjonelle stålruller til båndtransportører. Komposittrullene er lettere, mer slitesterke og er med på å sikre LKAB kontinuerlig drift av sin utlaster.

LKAB investerer for tida flere milliarder også i Narvik for å øke produksjonen og leveransene til den internasjonale stålindustrien. Leveransen til den nye kaia og skipsutlasteren omfatter ca. 600 ruller som utgjør en omsetning på i overkant av to millioner kroner.

- Gjennom åtte år er komposittrullene testet ut og videreutviklet på den gamle kaia, under krevende forhold. Når vi nå har vunnet dette anbudet, er det et gjennombrudd og en sterk referanse som blir lagt merke til i det internasjonale markedet, fortsetter Jarle Vestnes.

Leveransen skjer til ThüssenKrupp som har kontrakt med LKAB om levering av skipslasteren.

LKAB har tatt i bruk komposittruller i Narvik samt i sine foredlingsverk i Kiruna, Malmberget, Svappavaara og Luleå.

Rullene er utviklet i et strategisk samarbeid med gruveselskapet, LKAB, samt norske og svenske forskningsmiljø med god støtte av Innovasjon Norge, Skatte-Funn og de nordnorske investeringsselskapene Norinnova Invest, Narvik Kapital og ForteNarvik.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062