23948sdkhjf

Rekordhøyt aktivitetsnivå i maskinindustrien

Industriens ordretilgang og reserver økte fra 1. til 2. kvartal 2013. Dette henger sammen med rekordhøyt aktivitetsnivå i maskinindustrien.
Maskinindustrien ordretilgang økte med 83 prosent fra 1. til 2. kvartal, og det var eksportmarkedet som bidro til mesteparten av denne økningen, melder Statistisk Sentralbyrå.

Ordrereservene viste en oppgang på 14,8 prosent i samme periode. Næringen nærmer seg dermed toppnoteringen for ordrereserver fra 3. kvartal 2008. Maskinindustrien domineres av et fåtall store leverandører til olje- og gassnæringen, med deler av sin produksjon i utlandet.

Økning innenfor ikke-jernholdige metaller
Næringen ikke-jernholdige metaller meldte om økt ordretilgang, opp 48,5 prosent i perioden 1. til 2. kvartal, hovedsakelig i eksportmarkedet. Oppgangen må ses i sammenheng med et lavt nivå i 1. kvartal. Ordrereservene for næringen steg med 21,3 prosent i perioden.

Også metallvareindustrien meldte om økt ordretilgang fra 1. til 2. kvartal, opp 7,2 prosent. Ordrereservene viste en liten nedgang på 1,6 prosent.

Svakere i bygging av skip og oljeplattformer
Ordretilgangen i bygging av skip og oljeplattformer ble redusert med 38,1 prosent fra 1. til 2. kvartal, trolig som følge av konkurranse fra utenlandske aktører. Ordrereservene viste en svak nedgang, men reservene befinner seg stadig på et høyt nivå for næringen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063