23948sdkhjf

Petoro genererer 67,8 milliarder til staten

Petoros halvårsresultat er dårligere enn i fjor og skyldes lavere priser og produksjon samt økte investeringer og kostnader.
Petoros netto kontantstrøm til staten i første halvår 2013 ble på 67,8 milliarder kroner, noe som er 16,7 milliarder lavere enn i samme periode året før.

Nedgangen i forhold til 2012 skyldes blant annet driftsproblemer på Trollfeltet og ved Snøhvit-anlegget på Melkøya, skriver Petoro i en melding.

Totale investeringer har hittil i år vært 16 milliarder kroner som er 22 prosent høyere enn for samme periode i 2012.

Fra virksomheten i 2. kvartal, er Petoros administrerende direktør, Grethe Moen særlig godt fornøyd med beslutningene i Gullfaks- og Oseberg-lisensene om å gå til anskaffelse av to såkalte kategori J-borerigger som skal eies av lisensene selv.

- Dette er noe Petoro har tatt initiativ til og i tre år samarbeidet tett med Statoil for å realisere. Ettersom disse lisensene har et langsiktig behov for boring av produksjonsbrønner, er det lønnsomt å eie rigger selv i stedet for å leie i et marked med høye riggrater. På denne måten reduserer vi borekostnadene og øker dermed antall lønnsomme brønner. Dette er det aller mest effektive tiltaket for å øke utvinningen i modne felt, sier Moen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078