23948sdkhjf

Rørledninger i store mengder

Technip har blitt tildelt en kontrakt for produksjon og installasjon av rørledninger og havbunnsinstallasjoner til det nye Snøhvit CO2-feltet.
Snøhvit-feltet ligger om lag 140 kilometer nordvest for Hammerfest, og har vært i operasjon siden 2007, hvor Technip installerte infrastrukturen til undervannsutbyggingen.

Produksjonen av naturgass på dette feltet er basert på at CO2 blir separert fra ved landanlegget på Melkøya og re-injisert i reservoaret. Snøhvit-utbyggingen består i å etablere en ny injeksjonsbrønn samt tilrettelegge for videre gassproduksjon fra eksisterende brønner.

Kontrakten omfatter:
Fabrikasjon og installasjon av rørledninger, inkludert to fem-kilometer lange rustfrie stålrørledninger og en 5-kilometer lang CO2-injeksjonsrørledning,

Installasjon og tie-ins av spoler, kontrollkabler og elektriske jumpere
Installasjon av en ny kombinert produksjons og injeksjonsbrønner.

Prosjektet vil bli ledet av Technip Oslo. Sveising av rørledninger vil skje på Technips spolebase i Orkanger, mens installasjonen vil bli utført av rørleggingsfartøyet Apache II i første halvdel av 2015. Installasjon av tilhørende kontrollkabler, manifolder, spoler og annet havbunnsutstyr vil bli utført av fartøy fra Technips flåte.

- Denne kontrakten bekrefter Technips ledende posisjon som leverandør av marine installasjon i Arktis Det demonstrerer også våre unike evner når det gjelder fabrikasjon og spoling av større rustfrie rørledninger, sier Odd Strømsnes, Administrerende Direktør for Technip i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079