23948sdkhjf

Inngår avtale til halv milliard kroner

Siemens inngår en avtale med oljeselskapet Total om byggingen av et elektrifiseringsanlegg på land utenfor Bergen som skal forsyne Martin Linge-plattformen med strøm.
Det elektriske landanlegget til Martin Linge skal bygges ved Kollsnes utenfor Bergen og ferdigstilles i 2015. Avtalens verdi er på om lag 500 millioner kroner, og vil dermed bli den største Siemens har inngått av denne typen.

Anlegget Siemens nå bygger på land, skal sende høyvolts vekselstrøm gjennom en 161 kilometer lang sjøkabel ut til plattformen. Dette blir verdens lengste kabel av sitt slag. Effekten på 55 megawatt i kabelen vil tilsvare kraftbehovet til 24.000 husstander.

Miljøvennlig
Elektrifisering av norsk sokkel er i tråd med myndighetenes langsiktige mål om å redusere CO2-utslippene fra olje- og gassindustrien. Og Martin Linge blir nå blant de første plattformene på norsk sokkel som velger bort alle forurensende gassturbiner til havs, med ren fornybar kraft fra land.

- Landanlegget til Martin Linge blir nå det andre anlegget som Siemens bygger i Norge med slik avansert teknologi. Det første anlegget ligger i Hammerfest og skal forsyne Goliat med strøm. Dette betyr at vi nå er markedsleder for slik teknologi, sier divisjonsdirektør Nils Klippenberg i Siemens.

• Det skal bygges en ny trafostasjon på Kollsnes, inkludert nye transformatorer, koblingsanlegg (GIS-anlegg), SVC-anlegg (statisk kompensator) og reaktorer samt en 1,5 km kabeltrasè med både 300 kV og 100 kV kabler.• Byggingen av trafostasjonen er en totalleveransekontrakt, inkludert prosjektering, innkjøp, levering, bygging og idriftsettelse (EPSCC-kontrakt).• Siemens vil også levere kontrollsystemer på land for styring av trafostasjon, samt målesystemer ute på plattformen.• Løsningen vil bli bygget med duplikate systemer, for å sikre en stabil forsyning av kraft til plattformen (redundans).• Arbeidet starter sommeren 2013 og skal ferdigstilles for test av sjøkabelen i 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094